T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ISPARTA / MERKEZ - Kuleönü Ortaokulu

Kuleönü Ortaokulu

Kuleönü kasabasında eğitim-öğretim başlangıcı 18. yüzyılın sonlarına dayanmaktadır. O dönemlerde "Kuleönü Karyesi Mektebi" adı altında üç yıllık eğitim veren bir kurum olarak hizmet vermiştir.Cumhuriyet sonrası Kuleönü' ne ilk kez okul yapımı 1937 yılıdır. Kuleönü İlkokulu 1938 yılında eğitim ve öğretime başlamıştır.

1972 yılında yerleşim yerini kasaba statüsüne kavuşması ve belediye teşkilatının kuruluşuna müteakip 1975-76 öğretim yılında dönemin Isparta Milli Eğitim Müdürü Sadık GÜNEŞ' in girişimleri ile kasabaya bir orta okul açılmıştır.Orta Okulun ilk olarak Müdürlüğünü Mehmet DİÇER yapmış ve ilk yıl ondört öğrenci kaydedilmiştir.Kuleönü Ortaokulu bir takım maddi imkansızlıklardan dolayı uzun süre yeni bir okul binasına kavuşmamış hatta açıldığı ilk iki yıl belediye hizmet binasının alt katı okul olarak tahsis edilmiştir.Daha sonra belediyenin yanında bulunan tek katlı bina tadilat yapılmak suretiyle üç derslikli bir okul olarak kullanılmıştır.

Kasabanın Yeni Cami Mahallesine sekiz derslikli yeni bir bina inşa edilerek Kuleönü İlköğretim Okulu adı ile 1990-91 öğretim yılında eğitim ve öğretime başlamıştır. Kuleönü İlköğretim Okulu 1994-95 öğretim yılında buraya taşınmıştır. Sekiz yıllık kesintisiz zorunlu eğitime geçilmesi ile 1998-99 öğretim yılında ilköğretim okulu olmuştur. Halen aynı binada İlkokul ve Ortaokul şeklinde eğitim öğretime devam etmektedir.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.02.2014 - Güncelleme: 06.11.2023 13:39 - Görüntülenme: 2003
  Beğen | 0  kişi beğendi